C5 X oferă în versiunea plug-in hybrid suspensia activă Citroën Advanced Comfort® cu amortizare hidraulică progresivă ®, care echipează deja modelele C4, C5 Aircross și C5 X termic, cu control electronic al amortizării.

Suspensia fiecărei roți este controlată independent în timp real în funcție de condițiile de drum, oferind un confort și mai mare al suspensiei.Amortizarea devine și mai lină, datorită controlului electronic continuu al șocurilor.
Cu suspensia activă Citroën Advanced Comfort®, Citroën duce programul Citroën Advanced Comfort® cu un pas mai departe; C5 X Plug-in Hybrid oferă un confort de neegalat în categoria sa și invită pasagerii la călătorii fără stres.
Versiunea plug-in hybrid a modelului C5 X oferă, în premieră mondială, suspensia activă Citroën Advanced Comfort®, care combină amortizarea hidraulică progresivă® cu controlul activ al suspensiei. Vehiculul adaptează suspensia fiecărei roți pentru a fi mai lină sau mai fermă, în funcție de condițiile de drum întâlnite.

CONFORT SUPREM CU SUSPENSIA ACTIVĂ CITROËN ADVANCED COMFORT®
Senzorii care analizează drumul și neregularitățile acestuia transmit informații către un calculator care stabilește în mod continuu configurația corectă pentru a asigura tuturor pasagerilor de la bord un confort maxim.

Pe lângă senzorii ESP, suspensia controlată dispune de patru senzori de poziție verticală și trei senzori de viteză a roții pentru a analiza mișcările caroseriei și ritmul de condus: accelerație longitudinală și laterală, viteza de girație (rotația vehiculului în jurul axei sale verticale), unghiul volanului și viteza în viraje, poziția pedalei de accelerație, presiunea asupra pedalei de frână, sarcina vehiculului etc. Toate aceste informații permit unității electronice de control să acționeze în permanență asupra suspensiilor.

Controlul suspensiei crește eficiența amortizării hidraulice progresive®, eliberând și mai mult suspensia în timpul conducerii pentru a survola drumul în linie dreaptă, garantând totodată o susținere eficientă a caroseriei la transportul de sarcini grele și un sentiment crescut de siguranță la bord.

„La dezvoltarea modelului C5 X, a trebuit să respectăm un set foarte strict de specificații: am făcut un pas înainte în ceea ce privește condusul fluid ce diferențiază suspensia Citroën, care asigură în același timp un nivel foarte ridicat de susținere a caroseriei. Am lucrat timp de patru ani la dezvoltarea acestui sistem unic pentru a obține confortul suprem oferit de suspensia activă Citroën Advanced Comfort®”, declară Denis Mineret, responsabil dezvoltare sistem de suspensii C5 X.”

4 MODURI DE CONDUS LA ALEGERE
C5 X Plug-in Hybrid oferă patru moduri de condus ce pot fi selectate cu ajutorul comenzii amplasate pe consola centrală, pentru a se adapta tipului de drum și nivelului de confort pe care îl doresc șoferul și pasagerii.

În modul electric, trenul de rulare este, bineînțeles, 100% electric, cu suspensia activă Citroën Advanced Comfort® setată în modul Normal.
Modul Hybrid alternează între modul de condus 100% electric și o combinație între motorul electric și benzină /diesel. Suspensia activă rămâne în modul Normal.
În modul Confort, trenul de rulare funcționează la fel ca în modul Hybrid, dar suspensia activă trece în modul Confort pentru a amplifica efectul de „covor zburător”.
Modurile Normal și Confort ale suspensiei sunt similare la viteze mai mici de 50 km/h pentru a asigura un condus fluid. La viteze mai mari de 50 km/h, modurile sunt diferențiate pentru a garanta cea mai bună flexibilitate în modul Confort și cea mai bună combinație de confort/susținere oferită de caroserie în funcție de viteza în modul Normal.

În cele din urmă, în modul Sport, motorul termic funcționează în permanență și este susținut de motorul electric pentru a oferi și mai mult dinamism. În același timp, setările direcției, accelerației și transmisiei automate sunt mai dinamice. Sistemul de suspensie activă trece, de asemenea, în modul Sport, mai rigid, pentru a amplifica plăcerea de a conduce.
CONFORTUL UNIC OFERIT DE VEHICULELE DE MARI DIMENSIUNI DIN GAMA CITROËN
Versiunea pe benzină a modelului C5 X este echipată în standard cu suspensia Citroën Advanced Comfort cu amortizare hidraulică progresivă ®, care oferă o deplasare fluidă, caracteristică mărcii, ce filtrează limitatoarele de viteză, gropile sau șanțurile întâlnite pe drum.

Suspensia funcționează în doi timpi, în funcție de solicitările drumului:

La compresiile și decompresiile ușoare, arcul și amortizorul controlează mișcările verticale, fără a solicita amortizoarele. Senzația este aceea că mașina survolează denivelările drumului: acesta este efectul de „covor zburător”.
La compresiile și decompresiile majore, arcul și amortizorul acționează împreună cu amortizoarele hidraulice, care încetinesc gradual mișcarea și împiedică opririle bruște. Amortizorul hidraulic absoarbe și disipează energia stocată. Dispare astfel fenomenul de balansare, iar pasagerii sunt perfect izolați de imperfecțiunile drumului.
UN NOU PAS ÎN CEEA CE PRIVEȘTE PROGRAMUL CITROËN ADVANCED COMFORT®
De mai bine de un secol, noțiunea de confort este strâns legată de marca Citroën. Deși poate fi rezumat într-un singur cuvânt, confortul are, în realitate, mai multe aspecte. Amortizare, susținere a caroseriei, acustică, scaune, luminozitate, spațiu, ergonomie, versatilitate, servicii…numeroși parametri contribuie la definirea stării de bine și relaxării pe care pasagerii o simt atunci când se află la bordul vehiculului lor.

Pentru a oferi clienților toate aceste fațete ale confortului, Citroën a lansat programul Citroën Advanced Comfort® în 2016. Unul dintre pilonii acestui program este sistemul de suspensie hidraulică progresivă® introdus în gamă pe modelul C4 Cactus, restilizat în 2017. Cu suspensia activă Citroën Advanced Comfort®, Citroën duce programul Citroën Advanced Comfort® cu un pas mai departe și oferă clienților C5 X Plug-in Hybrid un confort de ultimă generație la rulare.