C4 și ë-C4 adoptă ultima generație a sistemului infotainment My Citroën Drive Plus, care înlocuiește sistemul de navigație conectat My Citroën Drive. Interfața nouă, extrem de intuitivă, folosește un ecran HD de 10″ și poate fi personalizată complet de către clienți prin sistemul „widget“.

Clasate pe locul 3 în topul hatchback-urilor compacte din Europa în 2022, cu toate tipurile de combustibil și energie combinate, C4 și ë-C4 vor adopta My Citroën Drive Plus în 2023, noul sistem infotainment la bord, introdus pe C5 X și C4 X.
Inspirată direct din lumea smartphone-urilor, mai modernă și scalabilă, această interfață nouă intuitivă oferă acces facil la toate informațiile cu privire la navigație, media, telefon sau setări vehicul, toate acestea fiind gestionate pe o tabletă cu ecran tactil de 10″.
Modelele C4 și ë-C4 sunt disponibile acum cu opțiunea în două tonuri, cu plafon negru Perla Nera. Un efect stilistic care accentuează caracterul și dinamismul siluetei vehiculului.
C5 X, care a fost deja vândut în peste 45.000 unități la nivel global într-un singur an și este al doilea cel mai popular sedan din segmentul D european, îşi extinde gama cu noua ofertă 180 ë-EAT8 Plug-in Hybrid. Lăudându-se cu o autonomie de 62 km în modul emisii zero, această versiune plug-in hybrid oferă o versatilitate excelentă și completează versiunea 225 ë-EAT8 Plug-in Hybrid, fiind echipată și cu suspensia activă Citroën Advanced Comfort®.
În plus, C5 X este acum dotat cu Asistarea șoferului la rularea pe autostradă 2.0 (Highway Driver Assist 2.0), care oferă și mai mult confort în timpul călătoriilor lungi, prin adăugarea la pachetul existent a funcțiilor „recomandare anticipare viteză“ sau „schimbare semiautomată a benzii de rulare“.
Aceste schimbări sunt aplicabile în Franța, începând cu lista de prețuri de la 1 februarie.
Pentru a îmbunătăți în continuare atractivitatea modelelor care au ocupat locurile de frunte în categoriile lor în 2022, Citroën modernizează gama C4 și ë-C4, precum și gama C5 X de la 1 februarie. Primele sunt actualizate cu noul sistem infotainment My Citroën Drive Plus, introdus pentru prima dată pe C5 X și C4 X. Acestea etalează o atitudine și un stil distinct, iar caracterul lor este accentuat de acoperișul negru Perla Nera în două tonuri. În plus, gama de motorizări a lui C5 X a fost extinsă pentru a face mai accesibile versiunile plug-in hybrid, datorită ofertei 180 ë-EAT8 Plug-in Hybrid. Pentru ca rularea în confort deplin să devină realitate, sistemul semiautonom de nivel 2 al lui C5 X este, de asemenea, completat de sistemul Highway Driver Assist 2.0, care aduce funcționalități noi.

MY CITROËN DRIVE PLUS ESTE LANSAT PE C4 ȘI ë-C4
C4 și ë-C4 adoptă ultima generație a sistemului infotainment My Citroën Drive Plus, care înlocuiește sistemul de navigație conectat My Citroën Drive. Interfața nouă, extrem de intuitivă, folosește un ecran HD de 10″ și poate fi personalizată complet de către clienți prin sistemul „widget“. Popularizate de smartphone-urile cu ecran tactil și de tablete, widget-urile oferă o modalitate rapidă de vizualizare a aplicațiilor și a conținutului pe ecranul tactil al vehiculului. Prin urmare, acestea oferă confort excelent, fiind ușor de vizualizat de utilizator. Pe lângă utilizarea widget-urilor, întreaga prezentare a ecranului tactil evoluează spre calitate sporită și abundență grafică, în special în ceea ce privește harta navigației conectată 3D, care este afișată acum în format 16:9. În plus, interfața a devenit mai fluidă și mai receptivă, favorizând comenzile rapide pentru utilizare facilă și experiență intuitivă.

Noua interfață dispune și de recunoaștere vocală naturală, un asistent digital care poate fi „activat“ de pasagerii vehiculului prin comanda „Hello Citroën” și care înțelege ce spun aceștia, le răspunde la întrebări și execută comenzile vocale. Sistemul este capabil să înțeleagă 20 de limbi, să ofere feedback vizual și să răspundă la numeroase comenzi pentru sistemele din vehicul, cum ar fi controlul climatizării, media audio, telefon și serviciile vocale conectate.

Fără cabluri împrăștiate prin habitaclu, datorită oglindirii wireless a smartphone-ului tău pe tableta HD de 10″ . My Citroën Drive Plus permite șoferilor și pasagerilor să se bucure de aplicațiile preferate de pe smartphone fără să-și asume riscuri inutile. Serviciul oferă conectivitate wireless și este compatibil cu Apple CarPlay (inclusiv control vocal SIRI) și Android Auto. Aplicațiile compatibile sunt afișate direct pe ecranul interfeței centrale, pentru a permite accesul în siguranță, fără să iei privirea de la drum.

Sistemul este personalizabil și scalabil. Cu Advanced Profile Management, sistemul poate stoca până la 8 profiluri, fiecare dintre acestea putând fi asociat cu două smartphone-uri, pe care le va identifica atunci când dispozitivele se află în vehicul. Sistemul include și serviciul de actualizare în timp real al hărților prin intermediul TomTom, prin care hărțile de navigație sunt actualizate automat în fiecare lună, pentru asigurarea că sistemul este la zi și oferă cele mai noi informații utilizatorilor. Serviciul este oferit gratuit timp de trei ani. În general, sistemul va fi actualizat simplu „over the air“.

UN PLAFONUL NOU ÎN DOUĂ TONURI ESTE OFERIT PE C4 ȘI ë-C4
C4 și ë-C4 oferă o identitate distinctă în inima segmentului hatchback-urilor compacte. Cu alura ridicată și energică, forma caroseriei îmbină eleganța cu dinamismul unui sedan, în timp ce adoptă subtil anumite linii de SUV, pentru putere și caracter. Liniile extinse, combinate cu detalii grafice individuale, îl scot în evidență. Această semnătură grafică este pusă în valoare prin deschiderea comenzilor pentru plafonul negru Perla Nera în două tonuri, care completează gama opțiunilor de personalizare pentru C4 și ë-C4. Cu noua opțiune disponibilă la prețul de 350€ inclusiv TVA, fiecare client va putea să-și personalizeze vehiculul prin alegerea culorii caroseriei, a pachetului de culoare și a plafonului negru în două tonuri.

Plafonul în două tonuri atrage atenția de la liniile verticale ale caroseriei, concentrând privirea asupra profilului elegant, plin de energie și fluiditate. Acest lucru evidențiază flancurile care oferă sentimentul de spațiu, subliniate de liniile fine, dar puternice, ale caroseriei. Culoarea neagră Perla Nera este aplicată pe stâlpi și plafon formând o linie unică a plafonului care, combinată cu luneta înclinată, pune clar în evidență aerodinamica vehiculului. Linia plafonului care se termină cu un spoiler accentuează alura dinamică și oferă vehiculului prezență vizuală și fizică. Nuanța neagră a plafonului ușor înclinat se îmbină cu cea a geamurilor și a lunetei pentru o identitate vizuală impresionantă și contrastantă. Opțiunea plafonului Perla Nera în două tonuri oferă lui C4 și ë-C4 un aspect complet nou.

O VERSIUNE NOUĂ 180 ë-EAT8 PLUG-IN HYBRID PE C5 X
Citroën a pus la dispoziție un motor 180 ë-EAT8 Plug-in Hybrid care poate fi comandat pe C5 X, în completarea gamei existente de 225 ë-EAT8 Plug-in Hybrid. Înlocuind motorul pe benzină PureTech 180, această versiune nouă joacă un rol cheie în tranziția energetică a mărcii, oferind o alternativă electrică mai ecologică. De asemenea, reflectă și dorința Citroën de a face această tehnologie nouă mai accesibilă printr-o versiune oferită la un preț rezonabil. Această versiune este o soluție potrivită pentru clienții care vor putea efectua deplasările zilnice în mod 100% electric, având nevoie de motorul termic numai pentru călătoriile lungi.

C5 X Plug-in Hybrid 180 ë-AT8 combină un motor pe benzină de 150 CP 1.6 PureTech cu un motor electric de 81 kW, producând o putere combinată de 180 CP pentru 360 Nm. Acest grup motopropulsor oferă plăcerea completă de a conduce în mod 100% electric, folosind cuplul disponibil imediat, accelerația liniară și senzația incomparabilă de fluiditate și omogenitate, toate la viteze de până la 135 km/h. Acest motor este asociat cu o cutie automata ë-EAT8 de ultimă generație, care oferă confort și ușurință în utilizare, precum și eficiență înaltă.

Grupul motopropulsor este combinat cu o baterie de 12,4 kWh (11,3 kWh putere efectivă) compusă din 84 celule (41 Ah). Poate parcurge distanțe de până la 62 km (în ciclu WLTP) în mod 100% electric și îți oferă confortul necesar pentru a putea călători fără constrângeri în zone restricționate și posibilitatea efectuării călătoriilor zilnice în modul electric. În ciclu urban, oferă o autonomie de până la 71 km. Poate fi încărcată în circa 1 oră și 40 de minute folosind un încărcător de 7,4 kW. Cea mai ușoară versiune emite numai 27 g/km de CO2.

Cu această versiune Plug-in Hybrid 180 ë-EAT8 a lui C5 X, Citroën aduce pe piață o ofertă care furnizează oamenilor o experiență unică prin îmbinarea confortului și plăcerii de a conduce la un preț accesibil. La fel ca versiunea 225, C5 X Plug-in Hybrid 180 oferă o combinație inedită pe piața auto, suspensia activă Citroën Advanced Comfort®, care combină suspensia dublă Progressive Hydraulic Cushions® cu controlul electronic al amortizoarelor. Suspensia fiecărei roți este controlată independent, în timp real, pentru a răspunde cerințelor drumului, oferind confort îmbunătățit al suspensiei. Suspensia poate fi setată pentru mai mult confort și va oferi în continuare suport excelent pentru caroserie, datorită controlului electronic continuu al amortizoarelor. Cu suspensia activă Citroën Advanced Comfort®, Citroën oferă modelului C5 X Plug-in Hybrid un nivel de confort de top, transformând experiența călătoriilor lungi.

RELAXARE MAI MARE PENTRU CĂLĂTORIILE LUNGI CU C5 X
C5 X te încurajează cu adevărat să călătoreşti, transformând fiecare călătorie într-o experienţă de confort şi calm, unde şoferul se poate relaxa, asistat de tehnologiile de la bord. Astfel, Citroën introduce Highway Driver Assist 2.0 pe C5 X, care face încă un pas spre nivelul 2 de conducere semiautonomă, prin adăugarea următoarelor funcţii:

Schimbarea semiautomată a benzii de rulare,care oferă şoferului posibilitatea de a depăşi vehiculul din faţă şi de a reveni pe banda de rulare, la viteze de la 70 km/h până la 180 km/h.
Recomandare anticipare viteză, care solicită șoferului, cu prima ocazie, să adapteze viteza de rulare (accelerare sau frânare) prin citirea la distanță a semnelor de limitare a vitezei.
Volanul are acum senzor de aderență care detectează dacă șoferul este activ, deoarece deține în permanență controlul, fără să exercite mișcări sau rezistență pe volan.

Aceste funcții se adaugă celor deja prezente în Asistarea șoferului la rularea pe autostradă, și anume Frânare activă de siguranță 2.0 (operațională de la 7 la 140 km/h), Asistare pentru menținerea benzii de rulare (operațională de la 0 la 180 km/h), Avertizare trafic în spate, Cruise Control adaptiv cu funcție Stop & Go și Monitorizare unghi mort la distanță. Asistarea șoferului la rularea pe autostradă este disponibilă standard pe nivelul de echipare Shine, Asistarea șoferului la rularea pe autostradă 2.0 este standard pe echiparea Shine Pack.