Noul Citroën ë-C3 a câștigat premiul Autobest „Ecobest“ 2024.

Premiul este acordat vehiculelor care excelează în materie de ecologie, eficiență energetică și reducere a impactului asupra mediului. Juriul consideră noul ë-C3 cel mai relevant autovehicul electric pentru anul 2024.

Noul ë-C3 este prima mașină electrică produsă în Europa care oferă o soluție concretă la problema accesibilității, fără compromisuri. ë-C3 simplifică viața electrică, oferind clienților din segmentul B versatilitate, design modern, confort deosebit și o gamă largă de echipamente utile.

Noul Citroën ë-C3 a câștigat premiul Ecobest 2024, acordat de juriul Autobest. Premiul, care evaluează mobilitatea ecologică, eficiența energetică și reducerea impactului asupra mediului, consideră că ë-C3 este cel mai convingător autovehicul electric care va intra pe piață în 2024. Noul ë-C3 schimbă regulile jocului: nu este doar un vehicul electric accesibil fabricat în Europa, ci se dovedește și ușor de utilizat și versatil, cu un stil atrăgător, dotări convenabile și o experiență confortabilă la bord.

În fiecare an, începând din 2002, Autobest a premiat mașina care a primit cel mai mare număr de voturi pentru fiecare categorie. În cadrul Ecobest, mașinile sunt evaluate pe baza criteriilor de mobilitate ecologică și a performanțelor, cum ar fi autonomia, bateria sau încărcarea, precum și a criteriilor legate de costul de deținere. Noul ë-C3 a fost supus votului a 31 de jurnaliști auto din 31 de țări europene și a câștigat premiul „Ecobest“ 2024.

Această confirmare a Noului ë-C3 de către un juriu de specialitate vine imediat după un prim feedback extrem de pozitiv din partea clienților, întrucât peste 10.000 de persoane au rezervat online versiunea „You“ sau „Max“.

Recunoașterea Ecobest susține angajamentul Citroën de a depăși limitele mobilității, oferind clienților un autovehicul electric care nu numai că respectă standardele de mediu, ci abordează și provocările legate de accesibilitate în mod inovativ.

Cu motorul său electric de 83 kW (113 CP) și bateria de 44 kWh care oferă o autonomie de până la 320 km în ciclul WLTP, noul ë-C3 oferă mai mult decât suficientă putere și performanță pentru a satisface majoritatea clienților care au nevoie de o mașină electrică de oraș, pentru deplasări urbane și suburbane. Călătoriile mai lungi se dovedesc a fi mai ușoare datorită reîncărcării rapide cu 100 kW DC de la 20 la 80% din capacitate în doar 26 de minute și a noului planificator inteligent pentru călătorii EV: e-Routes.

CVersatilitate și confort de top în clasă

Citroën înțelege importanța versatilitații în segmentul B, iar noul ë-C3 oferă soluții în acest sens.

Noul ë-C3 este perfect adaptat nevoilor familiilor, care vor beneficia de fluiditatea și silențiozitatea sistemului electric, completate de spațiu și confort excelent, o parte importantă din ADN-ul mărcii.

Confortul șoferului și pasagerilor a fost de mult timp o prioritate pentru Citroën. Aceasta trece la un alt nivel în noul ë-C3, deoarece se concentrează pe crearea unui habitaclu „C-Zen lounge“, cu versiuni actualizate ale scaunelor Citroën Advanced Comfort® foarte bine capitonate și cu o planșă de bord simplă și stratificată, cu un panou „Sofa Design“ îmbrăcat în stofă, așezat sub nivelul de comandă superior. Suspensiile Citroën Advanced Comfort adaugă efectul apreciat și distinct de covor zburător Citroën.

Design modern și viață electrică la prețuri accesibile

Cu un design modern care combină un B-hatchback cu o gardă la sol ridicată și o poziție mai înaltă a scaunelor, dar cu aceeași amprentă la sol ca și C3, ë-C3 răspunde cerințelor în continuă evoluție ale clienților, oferind o gamă largă de echipamente utile și tehnologii de asistare pentru șofer.