Hyundai IONIQ 5 va debuta in cadrul „Goodwood Festival of Speed 2021”, care va avea loc in perioada 8 – 11 iulie. Primul model electric al gamei IONIQ va fi prezentat in cadrul categoriilor: „First Glance” si „Festival’s Electric Avenue”.

Cu acesta ocazie, participantii vor avea ocazia de a admira designul futurist al noului model. IONIQ 5 dispune, de asemenea, de un sistem de incarcare ultra-rapida (de la o capacitate a bateriei de 10% pana la 80% in doar 18 min.), propulsorul accelereaza de la 0 la 100 km/ h in 5,2 sec. si ofera o autonomie de pana la 481 de km (versiunea 2WD).

Avand ca sursa de inspiratie Pony, primul model al marcii Hyundai, IONIQ 5 reprezinta un simbol pentru povestea celor 45 de ani Hyundai. In partea frontala, capota de tip „clamshell” (disponibila in premiera pentru un model Hyundai), dar si manerele portierelor cu design minimalist contribuie la imbunatatirea performantelor aerodinamice. Bara de protectie in forma literei „V” incorporeaza luminile de zi (DRL) care formeaza semnatura luminoasa, vizibila si in partea din spate a noului model.

Interiorul a fost reinterpretat ca un „spatiu de locuit”. Pasagerii se pot bucura de un habitaclu spatios, pentru o calatorie cat mai confortabila. Suprafetele sunt acoperite cu material textil realizat din fibre sustenabile, cum ar fi: piele prelucrata ecologic si tratata cu extracte din ulei de in, componente bio din trestie de zahar, fire din lana etc.

Noua platforma „E-GMP” dedicata autovehiculelor electrice ofera mai multe optiuni pentru propulsie: baterie de 58 kWh si tractiune spate, baterie de 73 kWh – tractiune spate sau tractiune integrala.

IONIQ 5 dispune de un sistem standard de incarcare de 800 V, care, combinat cu un incarcator ultra-rapid de 350 kW poate incarca bateria pana la o capacitate de 80% in doar 18 min. sau poate oferi o autonomie de 100 de km pentru o durata de incarcare de 5 min.

„Lansarea IONIQ 5 deschide o noua era pentru Hyundai, axata pe mobilitatea electrificata. Prin intermediul „Goodwood Festival of Speed”, vizitatorii din Marea Britanie vor avea oportunitatea a descoperi noul model al gamei”, a declarat Ashley Andrew, Hyundai Motor UK Managing Director.”