Hyundai a castigat sase trofee in cadrul Auto Express New Car Awards 2021, inclusiv distinctia „Car of the Year’’ pentru IONIQ 5. Cu aceasta ocazie, producatorul a fost premiat si in categoriile „Mid-Size Company Car’’, „Premium Electric Car’’ si „Design’’ – pentru IONIQ 5, dar si in cadrul sectiunii „Hot Hatchback’’ – pentru i20 N. De asemenea, juriul Auto Express a desemnat TUCSON cel mai bun „Mid-Size SUV’’.

„Atunci cand am vazut pentru prima data modelul concept 『45』, am stiut ca IONIQ 5 va fi special”, a declarat Steve Fowler, redactorul sef Auto Express. „IONIQ 5 – stil, calitate, atractivitate. Hyundai s-a dovedit a fi un lider tehnologic in segmentul vehiculelor electrice, iar IONIQ 5 face un pas mai departe. Este o masina extraordinara.”

IONIQ 5 – „Car of the Year 2021’’, „Mid-Size SUV’’, „Premium Electric Car’’, „Design’’

IONIQ 5 a obtinut patru premii: „Car of the Year 2021’’, „Mid-Size SUV’’, „Premium Electric Car’’, „Design’’. Noul model al gamei Hyundai a fost dezvoltat pe platforma E-GMP, care ofera incarcare rapida, autonomie si manevrabilitate remarcabile. Arhitectura E-GMP asigura un a

 

mpatament lung, contribuind la maximizarea spatiului interior. Bateria poate fi incarcata de la o capacitate de 10% pana la 80% in doar 18 minute. De asemenea, autovehiculul – care accelereaza de la 0 la 100 km/ h in 5,2 secunde – ofera o autonomie de pana la 480 de km.

Cititorii Auto Express au apreciat designul revolutionar al modelului IONIQ 5. Exteriorul este inspirat de Pony – primul model al marcii Hyundai, dar personalizat cu optiunile oferite de o platforma EV. Intre timp, interiorul este caracterizat drept un „spatiu de viata inteligent”, cu podea plana si cu scaune inclinate, pentru mai mult confort si flexibilitate in acest segment.

TUCSON – premiu pentru cel mai bun „Mid-Size SUV’’

„Este modelul SUV perfect pentru vremurile noastre”, echipa Auto Express a fost impresionata de gama variata de sisteme de propulsie eficiente. In plus, juriul a fost cucerit de „interiorul atractiv, spatios si intuitiv, precum si de accesoriile de inalta calitate”, a declarat Steve Fowler.

Hyundai TUCSON dispune de trei sisteme de propulsie electrificate: hybrid, plug-in hybrid si m hybrid. Designul este sofisticat, dar robust, performanta se imbina perfect cu eficienta, iar experienta antrenanta de condus este sustinuta de tehnologiile avansate pentru siguranta, cum ar fi sistemul de asistenta la coliziunile frontale (FCA), respectiv sistemul de monitorizare a unghiului mort (BVM).

i20 N – „Hot Hatchback’’

Hyundai i20 N a fost recunoscut in categoria „Hot Hatchback”. Cu aceasta ocazie, echipa Auto Express a mentionat: „i20 N este despre placerea de a conduce. Suntem incantati de acceleratia rapida si de manevrabilitatea sigura, care confera autovehiculului un aer retro, fara a renunta insa la confortul oferit in prezent prin intermediul tehnologiilor Hyundai.”

La fel ca toate modelele diviziei de performanta Hyundai N, i20 N a fost dezvoltat la Namyang, Centrul Global de Cercetare si Dezvoltare al Hyundai Motorsport si a fost testat pe circuitul de curse Nürburgring Nordschleife din Germania. Motorul pe benzina ofera 204 CP, o performanta remarcabila si o manevrabilitate ultra-agila atat pe sosea, cat si pe circuit.

Premiile reflecta angajamentul Hyundai pentru calitate si pentru inovatie

„Suntem incantati sa primim sase premii Auto Express. Distinctia „Car of the Year 2021’’ pentru IONIQ 5, alaturi de alte trei victorii obtinute, demonstreaza progresul Hyundai in domeniul mobilitatii durabile”, a declarat Michael Cole, President and CEO – Hyundai Motor Europe. „Cu IONIQ 5, ne-am propus sa cream unul dintre cele mai performante autovehicule electrice din lume. Reactia clientilor, precum si a juriului Auto Express, demonstreaza ca am livrat un produs extraordinar.”

„i20 N a triumfat, de asemenea, castigand ravnitul trofeu Auto Express, „Hot Hatchback”. Este placut ca juriul Auto Express apreciaza modelul, respectiv valorile care formeaza esenta N.”

„TUCSON – modelul Hyundai de clasa SUV – obtine inca un premiu important. Descrierea Auto Express – „SUV-ul perfect pentru vremurile noastre” este intr-adevar o onoare”.