Hyundai IONIQ 5 va fi prezentat, in premiera nationala, in cadrul expozitiei Tiriac Collection, vineri, 10 septembrie. Noul crossover 100% electric are o autonomie urbana de pana la 686 de km, un design inovator si permite o incarcare ultra-rapida.

„IONIQ 5 este rezultatul unei noi abordari, un model iconic care ofera o experienta captivanta de mobilitate”, a declarat Teodor Brusalis, Director Executiv – Hyundai Auto Romania.

Primul model electric dedicat brandului IONIQ a fost dezvoltat avand la baza noua platforma Hyundai pentru vehiculele electrice – Electric Global Modular Platform. E-GMP ofera, in modul standard, posibilitatea de incarcare la 800 V, dar si la 400 V, fara necesitatea unor componente sau adaptoare suplimentare. IONIQ 5 este unul dintre primele vehicule electrice din lume echipat cu infrastructura de 800 V, care permite incarcarea bateriei de la o capacitate de 10% pana la 80% in doar 18 min. (WLTP). Mai mult, pentru o durata de incarcare de 5 min., autovehiculul ofera o autonomie de 100 km. De asemenea, functia V2L permite alimentarea sau incarcarea oricarui dispozitiv electric (ex.: bicicleta electrica, scuter electric, echipament de campare), chiar si a altor autovehicule electrice. Portul V2L este amplasat sub scaunele din spate si poate fi activat atunci cand masina este pornita. Spre deosebire de cel interior, cel de-al doilea port (situat la exterior) asigura alimentarea, chiar si atunci cand autovehiculul este oprit. In plus, modelul poate fi echipat cu plafon solar care poate preveni descarcarea bateriei, oferind in acelasi timp o autonomie suplimentara.Pe piata locala, modelul este disponibil cu bateria de 73 kW, clientii avand posibilitatea de a alege dintre patru versiuni de echipare:

Premium – 217 CP – 2WD; autonomie: 481 km – regim mixt; 686 km – regim urban;

Luxury – 217 CP – 2WD; autonomie: 451 km – regim mixt; 646 km – regim urban;

Premium – 305 CP – 4WD; autonomie: 460 km – regim mixt; 640 km – regim urban;

Luxury – 305 CP – 4WD; autonomie: 430 km – regim mixt; 594 km – regim urban.Toate variantele ating o viteza maxima de 185 km/ h.

IONIQ 5 este primul model Hyundai echipat cu sistem de asistenta pentru condusul pe autostrada (HDA 2). Utilizand camera video, senzorii radar din fata, precum si datele furnizate de sistemul de navigatie, HDA 2 permite controlul vitezei si a distantei pana la vehiculul din fata, precum si centrarea autovehiculului pe banda de deplasare. In plus, IONIQ 5 dispune de: sistem inteligent de asistenta pentru parcarea de la distanta (RSPA); sistem de asistenta la coliziunile frontale (FCA) cu functie de evitare a coliziunilor in intersectii (FCA-JX); functie inteligenta de avertizare asupra vitezei limita (ISLW); sistem de atentionare a conducatorului auto (DAW); sistem de monitorizare a unghiului mort (BVM); sistem de monitorizare 360° (SVM); sistem de avertizare pentru evitarea unei coliziuni in timpul parcarii (PCA).

Aspectul progresist al autovehiculului exploreaza noi forme de design. Arhitectura farurilor si a stopurilor urmareste directia stilistica Parametric Pixels, creand o semnatura luminoasa inconfundabila. Capota de tip „clamshell” (in premiera pentru un model Hyundai) si jantele de 20 inchi (cea mai mare dimensiune pentru un model electric Hyundai) contribuie la imbunatatirea performantelor aerodinamice.

Interiorul a fost reinterpretat ca un spatiu pentru relaxare. Consola centrala mobila ofera libertate de miscare, fiind mai mult decat un compartiment static de depozitare. In plus, pasagerii din spate se pot bucura de spatiu amplu. Materialele ecologice utilizate reflecta stilul de viata al clientilor, care acorda o atentie deosebita solutiilor de mobilitate sustenabila. Noul model al gamei Hyundai dispune de un portbagaj spate (531 l, respectiv 1.591 l, prin rabatarea scaunelor), dar si de unul frontal (57 l).

IONIQ 5 dispune de tehnologii avansate, pentru o experienta digitala intuitiva. Cabina de dimensiuni generoase integreaza un ecran tactil de 12 inchi pentru sistemul multimedia si un instrumentar digital de 12 inchi. Modelul este echipat cu: noua versiune a aplicatiei Bluelink®; sistem audio Bose care dispune de opt difuzoare, inclusiv un subwoofer; sistem Head-Up Display cu tehnologie AR (in premiera pentru Hyundai); sistem de recunoastere vocala dinamica pentru controlul: sistemului de climatizare, radioului, deschiderea/ inchiderea trapei, volanului incalzit, scaunelor incalzite/ ventilate s.a.

Fiecare autovehicul comercializat va beneficia de pachetul Hyundai de 5 ani garantie fara limita de kilometri, alaturi de garantia extinsa de 8 ani sau 160.000 de km pentru bateria litiu-ion polimer.

Hyundai IONIQ 5 poate fi admirat de catre publicul larg in perioada 10 – 12 septembrie, in intervalul orar 10.00 – 19.00, in curtea galeriei Tiriac Collection – Calea Bucurestilor, nr. 289, Otopeni (vizitatorii beneficiaza de acces gratuit).