• Modelul a fost desemnat castigator in cadrul categoriei „Production cars compact class up to 40.000 euro”;

• i30 N este disponibil in trei versiuni de propulsie, respectiv doua optiuni de echipare.

Hyundai i30 N a primit distinctia „Sport Auto Award’’ pentru al treilea an consecutiv la categoria „Production cars compact class up to 40.000 euro – import”.

In cadrul premiilor acordate de revista „Sport Auto”, cititorii sunt cei care aleg castigatorii. In cel de-al 29-lea an in care se acorda acest titlu, au fost nominalizate 234 de modele din 18 clase si 10 categorii de tuning, care au fost votate de catre aproximativ 15.522 de persoane.

„i30 N a castigat titlul Sport Auto pentru a treia oara consecutiv”, a declarat Andreas-Christoph Hofmann, Vice President Marketing & Product – Hyundai Motor Europe. „Distinctia obtinuta demonstreaza ca strategia Hyundai de extindere a gamei N urmeaza directia potrivita. i30 N este un autovehicul apreciat de catre clienti, datorita experientei dinamice de condus.”

Noul i30 N continua povestea de succes a primului model al gamei N, lansat in anul 2017. Versiunea actuala dispune de blocuri optice si de lumini de zi proiectate in forma de „V”, jante din aliaj de 19 inchi, precum si de spoiler aerodinamic.

Noul i30 N – Performance ofera o putere de 280 CP si un cuplu de 392 Nm, viteza maxima de 250 km/ h, accelerand de la 0 la 100 km/ h in 5,9 sec. Motorul turbo de 2 l poate fi cuplat la o transmisie manuala cu 6 trepte sau la o transmisie N DCT – 8 trepte si dublu ambreiaj. Conducatorii auto pot selecta modul manual pentru a schimba vitezele cu ajutorul padelelor de pe volan.