Hyundai TUCSON si IONIQ 5 s-au remarcat in cadrul testelor Euro NCAP – organizatia europeana independenta care evalueaza nivelul de siguranta oferit de autovehicule – si au obtinut punctajul maxim de cinci stele.

Autovehiculele au fost evaluate in cadrul a patru categorii: pasageri adulti, pasageri copii, pietoni si sisteme de siguranta. Hyundai TUCSON a obtinut rezultate remarcabile pentru categoriile „pasageri adulti” si „pasageri copii”. Pe langa aceste doua categorii, IONIQ 5 a excelat si in cadrul categoriei „sisteme de siguranta”.

„Rezultatele obtinute consolideaza pozitia Hyundai de lider in domeniul mobilitatii viitorului si claseaza autovehiculele gamei in topul celor mai sigure automobile din Europa”, a declarat Andreas-Christoph Hofmann, Vice President Marketing & Product – Hyundai Motor Europe.

Pachetul Hyundai Smart Sense

Modelele Hyundai integreaza pachetul Smart Sense, care include functii avansate pentru siguranta activa si pentru asistenta la condus. Pe langa sistemul cu sapte airbaguri dedicat sigurantei pasagerilor din fata, pachetul Smart Sense disponibil pentru TUCSON include acum sistemul de asistenta pentru condusul pe autostrada (HDA), sistemul de monitorizare a unghiului mort (BVM) si sistemul de asistenta la coliziunile frontale (FCA). Functia HDA combina sistemul de asistenta la mentinerea benzii de rulare (LFA) cu pilotul automat inteligent, utilizand senzori si date de navigatie, pentru a asigura functionarea in conditii optime, precum si pentru a ajusta automat viteza. BVM afiseaza pe ecranul principal zonele laterale si din spate ale autovehiculului, in momentul in care conducatorul auto activeaza semnalul pentru schimbarea directiei. FCA permite detectarea pietonilor si a ciclistilor, alerteaza conducatorul auto si aplica automat frana, pentru a reduce daunele, atunci cand o coliziune este inevitabila. FCA include acum cu functia de prevenire a coliziunilor in intersectii.

IONIQ 5 este primul model Hyundai echipat cu sistem de asistenta pentru condusul pe autostrada 2 (HDA 2). Utilizand camera video, senzorii radar din fata, precum si datele furnizate de sistemul de navigatie, HDA 2 permite controlul vitezei si a distantei pana la vehiculul din fata, precum si centrarea autovehiculului pe banda de deplasare. De asemenea, poate asista conducatorul auto la schimbarea benzii.

Modelele Hyundai au obtinut cele mai bune calificative in cadrul testelor de siguranta Euro NCAP. Pe langa TUCSON si IONIQ 5, alte modele Hyundai care au obtinut in trecut calificativul maxim de cinci stele sunt: i30, KONA, SANTA FE, IONIQ si NEXO.