Design actualizat, noi culori exterioare;
Tehnologii avansate pentru siguranta, respectiv pentru conectivitate si confort.
Hyundai a dezvaluit noul i20, care se remarca prin designul reimprospatat si elegant. In plus, tehnologiile pentru siguranta si functiile avansate pentru conectivitate ofera un pachet cuprinzator in segmentul din care face parte.

Design elegant si sportiv

Aspectul elegant cu elemente sportive este subliniat de designul actualizat al grilei frontale, al barei de protectie fata/ spate, dar si al jantelor din aliaj (16 si 17 inchi).

Designul i20 a fost apreciat de-a lungul timpului pentru dinamismul si valoarea emotionala adaugata experientei de condus, evidentiate prin armonia dintre proportie, arhitectura, stil si tehnologie. Datorita plafonului coborat si a ampatamentului lung, noul model pastreaza alura sportiva a versiunii anterioare. Aceste caracteristici contribuie la imbunatatirea aerodinamicii, a manevrabilitatii si a eficientei. Semnatura luminoasa subliniaza aspectul remarcabil, evidentiat de lampile spate cu LED-uri in forma literei „Z”. Noul i20 ofera un interior spatios, precum si un portbagaj de 352 de litri/ 1.165 de litri cu scaunele din spate rabatate.

Clientii pot alege intre opt culori de caroserie – dintre care trei nou introduse: Lucid Lime Metallic, Lumen Grey Pearl si Meta Blue Pearl – alaturi de plafonul negru in doua tonuri, disponibil optional. La interior, noul pachet „Lucid Lime” se remarca prin accentele de culoare verde prezente pentru diverse elemente din habitaclu, subliniind sportivitatea modelului.

Tehnologie si conectivitate

Printre noile tehnologii de care dispune i20 se numara: instrumentarul LCD standard de 4,2 inchi, prizele USB de tip C, sistemul eCall bazat pe reteaua 4G si actualizarile Over-the-Air (OTA) pentru harti. In plus, modelul pastreaza de la varianta anterioara: instrumentarul optional de 10,25 inchi, ecranul tactil de 10,25 inchi, functiile Apple CarPlay si Android Auto, sistemul de incarcare wireless, dar si versiunea actuala Bluelink®.

In echiparea standard se remarca sistemele de siguranta Hyundai Smart Sense, precum: asistenta la coliziune frontala (FCA) cu detectare pietoni si biciclisti; asistenta la mentinerea benzii de rulare (LFA). Hyundai i20 dispune, de asemenea, de sisteme de siguranta optionale precum: avertizare pentru evitarea unei coliziuni la deplasarea in marsarier (RCCA); monitorizare a unghiului mort (BCA); pilot automat inteligent sincronizat cu sistemul de navigatie (NSCC).

Mai mult confort

Clientii se pot bucura de o noua tehnologie pentru iluminarea ambientala, astfel incat pasagerii pot ajusta culorile in functie de preferinte. i20 este disponibil acum cu un sistem audio BOSE® Premium.

Performanta si eficienta

Sistemul mild hybrid de 48 V poate fi cuplat cu propulsorul de 1,0 l T-GDi, disponibil cu 100 CP sau 120 CP. In ceea ce priveste transmisia, sistemul de 48 V poate fi asociat unei cutii de viteze cu dublu ambreiaj si sapte trepte de viteza (7 DCT) sau unei cutii de viteze manuala inteligenta, cu sase trepte (iMT). iMT decupleaza motorul de la transmisie dupa ce conducatorul auto elibereaza pedala de acceleratie si permite autovehiculului sa ruleze liber, pentru eficienta consumului de combustibil.

Demararea productiei noului i20 este programata pentru cel de-al treilea trimestru al anului 2023, la fabrica Hyundai de la Izmit, Turcia.

Gama Hyundai „i”.

Gama „i” reprezinta o poveste de succes pentru Hyundai in Europa, i10, i20 si i30 fiind unele dintre cele mai populare modele ale marcii. Gama „i” promoveaza calitatea, fiabilitatea si caracterul practic, oferind optiuni diversificate clientilor.