Hyundai Motor Company a castigat astazi prestigiosul premiu Red Dot 2024 pentru modelul SANTA FE, in cadrul categoriei „Product Design: Cars & Motorcycles”.

„Ne simtim extraordinar de onorati sa primim aceasta recunoastere din partea Red Dot Design”, a declarat SangYup Lee, Executive Vice President and Head of Hyundai and Genesis Global Design. „Distinctiile obtinute reprezinta o dovada a implicarii designerilor nostri vizionari care – impreuna cu inginerii Hyundai din cadrul centrului de cercetare si dezvoltare – au pus pasiune si devotament in cadrul acestui proiect. Acest rezultat evidentiaza competitivitatea remarcabila a directiei stilistice Hyundai pe piata globala.”

Avand la baza conceptul „Open for More”, transformarea radicala a modelului SANTA FE – ajuns acum la cea de-a cincea generatie – este centrata pe noul hayon de mari dimensiuni, cu scopul de a oferi clientilor o experienta imbunatatita de utilizare. Acest spatiu, folosit in trecut doar pentru depozitare, devine acum o zona de relaxare, ca o terasa deschisa, pentru experiente cat mai aproape de natura.

Silueta distinctiva a noului SANTA FE reprezinta rezultatul ampatamentului lung si a portbagajului spatios. Personalitatea puternica a modelului este accentuata de capota inalta, luminile in forma literei „H”, aripile proeminente si ascutite, precum si de designul frontal care include simbolul „H”. Linia indrazneata a plafonului, volumul semnificativ in jurul aripilor, pasajele rotilor puternic conturate si jantele de 21 de inchi confera SUV-ului un aspect robust. Partea din spate a fost simplificata, fiind definita de hayonul de mari dimensiuni, luminile in forma literei „H” subliniind aspectul general armonios.

Noul SANTA FE dispune de un habitaclu incapator, cu scaunele complet pliabile (randurile al doilea si al treilea), fiind lider in segment in privinta spatiului interior. In contrast cu exteriorul impunator, eleganta habitaclului este subliniata de liniile orizontale si verticale, tema de design „H” fiind evidentiata de plansa de bord si de orificiile de ventilatie. Rafinamentul interior este reliefat de caracteristicile high-tech, inclusiv: display-ul panoramic curbat si sistemul dual pentru incarcare wireless. Display-ul panoramic curbat conecteaza instrumentarul digital de 12,3 inchi si sistemul de infotainment, contribuind la imbunatatirea vizibilitatii pentru conducatorul auto.

Cel de-al doilea premiu Red Dot a fost castigat in cadrul categoriei „Product Design: Outdoor and Camping Equipment” cu Hyundai Multi-Lantern. Acest produs multifunctional poate fi utilizat ca o lanterna portabila pentru activitatile in aer liber, dar si ca dispozitiv pentru iluminarea ambientala.

Pentru dezvoltarea Hyundai Multi-Lantern, echipa de designeri a avut ca sursa de inspiratie „Horongbul”, o lumina traditionala coreeana, care inspira siguranta, caldura, atat prin forma, cat si prin elementele vizuale.

Dispozitivul Hyundai Multi-Lantern dispune de o interfata intuitiva, fiind proiectat pentru a oferi confort si functionalitate. Atunci cand este 100% incarcat, poate asigura pana la cinci ore de luminozitate la capacitate maxima, respectiv pana la 35 de ore la nivelul de iluminare redus. Dispune, totodata, de incarcare USB de tip C si wireless. Multi-Lantern a fost certificat ca fiind rezistent la praf si la apa cu un indice de protectie IP65. Aceasta certificare garanteaza ca produsul poate rezista la medii si la conditii meteorologice nefavorabile.

„Red Dot” este recunoscut la nivel global drept una dintre cele mai importante competitii din domeniul designului. Premiile se impart in cadrul a trei categorii: „Product Design”, „Brand & Communication Design” si „Design Concept”.