• Hyundai Motorsport ocupa prima pozitie in clasament, dupa primele sase probe speciale din totalul celor 16, Dani Sordo si Carlos del Barrio avand un avantaj de 17,4 secunde in fata echipajului de pe locul secund;
    • Thierry Neuville si Nicolas Gilsoul se afla in lupta pentru un loc pe podium, dupa ce au incheiat prima zi pe locul al treilea.

Hyundai Motorsport a avut un debut spectaculos in Raliul Sardiniei, etapa a sasea din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC), cu doua echipaje in top trei dupa primele sase probe speciale.

Dani Sordo si Carlos del Barrio, reveniti in WRC dupa participarea din Raliul Mexicului, au castigat vineri patru probe speciale si se afla pe prima pozitie in clasamentul general provizoriu, cu un avans de 17,4 secunde fata de echipajul de pe locul secund.

„Ma bucur pentru ca am revenit la volanul i20 WRC, mai ales pentru ca pot pilota din nou pe probele unde am reusit sa castig anul trecut. Am avut un parcurs bun, este insa doar prima zi si nu trebuie sa ne pierdem concentrarea. Suntem pregatiti sa luptam pentru victorie pana la final”, a declarat Dani Sordo.

Desi au intampinat probleme in prima parte a zilei, Thierry Neuville si Nicolas Gilsoul au urcat de pe pozitia a cincea pe cea de-a treia.

„Sper ca sambata si duminica, dupa modificarile facute, sa putem creste ritmul si sa mai urcam in clasament”, a mentionat Thierry Neuville.

La finalul zilei de vineri, Ott Tänak si Martin Järveoja se aflau pe locul al optulea la general, obiectivul lor fiind de a urca in clasament pana la sfarsitul etapei din Sardinia.

„A fost o zi solicitanta si sunt dezamagit de rezultat. Vom incerca sa crestem ritmul in urmatoarele doua zile. Suntem optimisti si ne vom lupta pana la final”, a declarat Ott Tänak.

Sambata si duminica sunt programate inca 10 probe speciale, cu o lungime totala de aproape 150 de kilometri.

„Dani si Carlos au mers excelent si sunt lideri. Pozitia la start i-a ajutat, dar au avut o zi in care si-au maximizat oportunitatile. Thierry si Nicolas au avut un debut dificil, dar in final au ramas in lupta pentru un loc pe podium. Din pacate, Ott si Martin au intampinat probleme si au pierdut timp pretios. Imi pare rau, pentru ca altfel situatia ar fi fost mult mai buna pentru noi. Ne vom concentra pentru a pregati urmatoarele doua zile. Avem unele oportunitati pe care nu trebuie sa le ratam”, a adaugat si Andrea Adamo, directorul echipei.

Clasament Raliul Sardiniei 2020 (dupa prima zi):

1. D. Sordo C. del Barrio Hyundai i20 WRC 1:12:40.9
2. T. Suninen J. Lehtinen Ford Fiesta WRC +17.4
3. T. Neuville N. Gilsoul Hyundai i20 WRC +35.2
4. S. Ogier J. Ingrassia Toyota Yaris WRC +36.0
5. E. Evans S. Martin Toyota Yaris WRC +51.9
6. G. Greensmith E. Edmondson Ford Fiesta WRC +1:07.1
7. P. L. Loubet V. Landais Hyundai i20 WRC +1:33.5
8. O. Tänak M. Järveoja Hyundai i20 WRC +1:53.7
9. K. Rovanperä J. Halttunen Toyota Yaris WRC +2:32.3