• Hyundai Motorsport a incheiat ziua de vineri din Raliul Monte-Carlo, prima etapa din sezonul 2021 al Campionatului Mondial de Raliuri FIA (WRC), cu toate cele trei echipaje in puncte;
  • Dupa o zi dificila, Ott Tänak ocupa locul al treilea, iar Thierry Neuville si Martijn Wydaeghe, noul copilot, ocupa pozitia a cincea;
  • Dani Sordo se afla pe locul al saselea.

Primele sapte probe speciale din Raliul Monte-Carlo, programate joi si vineri, s-au desfasurat in conditii de iarna, cu drumuri acoperite de zapada, de gheata si de noroi. La finalul zilei, cele trei echipaje Hyundai Motorsport se afla in top sase, cu Ott Tänak pe pozitia a treia, Thierry Neuville pe cea de-a cincea si Dani Sordo pe cea de-a sasea.

Ott Tänak si Martin Järveoja, copilotul sau, au inceput ziua de vineri din postura de lideri, dar au ajuns pe pozitia a patra dupa speciala a treia (PS3 Aspremont – La-Bâtie-des-Fonts). Pana la finalul zilei, cei doi au urcat o pozitie in clasament si se afla acum la 25,3 sec. in spatele liderului.

Pentru Thierry Neuville si pentru Martijn Wydaeghe, noul copilot, acesta a fost primul raliu in aceasta formula. Cei doi au ocupat pozitia a cincea in clasamentul general provizoriu.

Am avut un parcurs bun pe ultimele probe speciale. Dupa o dimineata dificila, am inceput sa maresc din nou ritmul si am reusit sa recuperam timpul pierdut“, a mentionat Thierry Neuville. 

Dupa un debut prudent, Dani Sordo si Carlos del Barrio au incheiat ziua de vineri cu cel de-al doilea timp pe ultima speciala (PS7 Chalancon-Gumiane). Echipajul spaniol va incerca sa recupereze cat mai mult din timpul pierdut in urmatoarele doua zile din Raliul Monte-Carlo.

Au fost doua zile dificile. Va fi greu sa recuperam, dar nu vom renunta la lupta”, a declarat Dani Sordo.   

Ultimele sapte probe speciale din Raliul Monte-Carlo – care au o lungime totala de 111,58 km – sunt programate sambata (trei probe) si duminica (patru probe).

Cu siguranta ne asteptam la o evolutie mai buna in primul raliu al sezonului. Pe finalul zilei de vineri am reusit sa recuperam putin, iar pentru urmatoarele doua zile este important sa facem alegerile corecte in functie de conditiile meteo”, a adaugat si Andrea Adamo, directorul echipei.

Clasament Raliul Monte-Carlo 2021 (dupa ziua de vineri):

1 E. Evans S. Martin Toyota Yaris WRC 1:33:57.5
2 S. Ogier J. Ingrassia Toyota Yaris WRC +7.4
3 O. Tänak M. Järveoja Hyundai i20 WRC +25.3
4 K. Rovanperä J. Halttunen Toyota Yaris WRC +53.1
5 T. Neuville M. Wydaeghe Hyundai i20 WRC +59.1
6 D. Sordo C. del Barrio Hyundai i20 WRC +1:49.6