Anul acesta, ceremonia de decernare a premiilor l’Argus 2021 s-a desfășurat în format digital, sub forma unei emisiuni TV găzduite de jurnalistul Margot Lafitte, la data de 28 ianuarie 2021. Lista premianților a fost dominată de vehiculele electrice, iar PEUGEOT e-2008 a avut o contribuție majoră, câștigând premiul l’Argus la categoria SUV-urilor electrice.

Marca PEUGEOT a câștigat numeroase premii acordate de publicația l’Argus. PEUGEOT 208 a câștigat premiul ‘Mașina Argus 2020’, la fel și PEUGEOT 508 care a primit distincția ‘Mașina Argus 2019’. De asemenea, marca a câștigat premii la numeroase alte categorii.

În era tranziției energetice, premiul câștigat de PEUGEOT e-2008 la categoria SUV-urilor electrice menține renumele mărcii PEUGEOT.

PEUGEOT 2008 face o figură aparte în segmentul SUV-urilor compacte, contribuind la ceea ce înseamnă astăzi succesul mărcii PEUGEOT: afirmare prin design și diferențiere prin inovație și tehnologie.

Primul SUV electric al mărcii PEUGEOT deschide calea către un nou univers al senzațiilor. La bordul acestui SUV 100% electric, conducătorul auto experimentează senzații intense, grație funcționării silențioase și absenței vibrațiilor.

Designerii mărcii au pus accentul pe comportamentul dinamic al noului diesel e-2008, ce asigură o plăcere la condus comparabilă cu cea oferită de versiunile pe benzină și diesel.

« În calitate de nou director general al mărcii PEUGEOT, sunt extrem de mândră și onorată să primesc premiul l’Argus pentru PEUGEOT e-2008. Câștigarea acestui premiu dovedește puterea de seducție a acestui model și recompensează performanțele oferite de acesta. Este alianța perfectă cu tranziția energetică, pentru că până în anul 2025 gama noastră va fi electrificată în totalitate» – Linda JACKSON – Director General marca PEUGEOT.

Premiul este acordat de un juriu format din 18 jurnaliști auto și specialiști ai publicației L’argus. Clasamentul este stabilit în funcție de următoarele criterii: prețul de achiziție, valoarea reziduală, consumul și prestațiile la utilizare (calitate, confort, plăcere la condus și design).

PEUGEOT e-2008 s-a clasat în fruntea clasamentului, devansând modelele Audi e-tron Sportback, Mazda MX-30 și Volvo XC40 P8.