PEUGEOT se angajează cu entuziasm și hotărâre într-o transformare radicală prin care să devină Marca lider pe piața europeană de automobile electrice până în anul 2025. PEUGEOT oferă cea mai amplă gamă de vehicule electrice dintre toate mărcile europene de referință și își propune determinarea clienților săi de a participa la această evoluție prin multiplicarea inițiativelor menite să facă mobilitatea cu emisii zero accesibilă, simplă și liniștită.

În continuarea E-LION DAY inițiată în ianuarie 2023, PEUGEOT profită de ocazia primei sale comunicări din 2024 pentru prezentarea angajamentului său în favoarea dezvoltării sustenabile, precum și a acțiunilor majore și structurale care stau la baza ambiției sale.

• O gamă care este acum 100% electrică; cea mai extinsă dintre toate mărcile europene, care satisface toate nevoile clienților, atât private cât și B2B,

• „PEUGEOT ALLURE CARE“ – un program inedit dedicat clienților noului PEUGEOT E-3008, care acoperă toate elementele electrice și mecanice, până la 8 ani/160.000 km. PEUGEOT devine astfel prima marcă europeană care oferă o garanție atât de extinsă pe unul dintre modelele sale,

• Tehnologia ChatGPT oferită tuturor clienților, pe întreaga gamă de vehicule PEUGEOT pentru pasageri și companii,

• PEUGEOT își consolidează acțiunile în domeniul economiei circulare, în conformitate cu strategia „4R“ a Grupului STELLANTIS: Recondiționare, Reparație, Reutilizare și Reciclare,

• Marca se angajează în educație și anunță parteneriatul cu BORN FREE.

Proiectul E-LION se află în centrul strategiei PEUGEOT de a construi mobilitatea sustenabilă a viitorului. Este o abordare cuprinzătoare, la 360 de grade, care merge mult dincolo de electrificarea vehiculelor și se bazează pe cinci „piloni E“:

1. Ecosistem de produse și servicii, bazat pe soluțiile STELLANTIS.

2. Experiență pentru client, de la început până la sfârșit.

3. Electric: o gamă 100% electrică până la sfârșitul anului 2024.

4. Eficienţă: furnizarea de performanțe maxime cu un consum electric minim.

5. Ecologie: obiectivul de sustenabilitate și angajamentul nostru de a deveni Carbon Net Zero până în 2038.

Linda Jackson, CEO PEUGEOT: „Prin proiectul E-Lion, PEUGEOT își mobilizează toate competențele tehnologice și creativitatea echipelor sale pentru a permite tuturor clienților săi să aibă acces la mobilitate sustenabilă. În calitate de lider, dorim să deschidem calea. Este o sarcină extraordinară și plină de satisfacții.“

12 MODELE ELECTRICE, INCLUSIV 9 AUTOTURISME

O gamă complet nouă de vehicule electrice: Noile modele PEUGEOT E-208, E-2008, E-308, E-308 SW, E-3008, E-RIFTER, E-TRAVELLER, E-PARTNER, E-EXPERT, E-BOXER.

În 2024, gama PEUGEOT 100% electrică va fi îmbogățită cu două modele noi: E-408 și E-5008.

Cu aceste 9 autoturisme și 3 vehicule comerciale ușoare, PEUGEOT oferă cea mai extinsă gamă electrică dintre toți producătorii europeni de automobile.

În 2023, PEUGEOT era lider al segmentului electric B în Europa cu E-208 și E-2008.

PEUGEOT este, de asemenea, lider european în ceea ce privește vânzările de vehicule comerciale ușoare cu emisii zero.

În 2023, pentru al cincilea an consecutiv, un studiu anual realizat de organizația YouGov a clasat PEUGEOT ca fiind marca auto preferată de populația franceză.

RĂSPUNSUL LA NECESITĂȚILE ȘI PREOCUPĂRILE CLIENȚILOR

Pe întreaga sa gamă 100% electrică, PEUGEOT se asigură că mobilitatea cu emisii zero rămâne accesibilă. Acesta este în special obiectivul ofertei „Leasing personalizat PEUGEOT“, ale cărei rate se adaptează în funcție de kilometrajul parcurs și care a fost deja aleasă de aproape unul din cinci clienți E-208 în Franța. În plus, noul E-208 face parte din planul „My Electric Lease“ al guvernului francez, cu o ofertă începând de la doar 99 euro/lună, care permite familiilor mai modeste și generațiilor tinere să aibă acces la o mobilitate electrică eficientă.

Pentru a răspunde cerințelor clienților, PEUGEOT se angajează să ofere autonomii la cel mai bun nivel de pe piață. De exemplu, noul E-3008 stabilește un nou punct de referință în segmentul său, anunțând o autonomie de până la 700 km, în timp ce noul E-208 oferă siguranță utilizatorilor săi cu o autonomie în oraș de 566 km.

Jérôme Micheron, director de produs PEUGEOT: „Modelele noastre nu numai că sunt accesibile (de exemplu, soluțiile de finanțare Peugeot As You Go), dar sunt și cele mai eficiente din segmentele lor. De exemplu, PEUGEOT E-308 are cel mai mic consum de energie electrică din categoria sa.“

PEUGEOT ALLURE CARE: PÂNĂ LA 8 ANI / 160.000 KM DE LINIȘTE SUFLETEASCĂ

Încrezător în calitatea produselor sale, PEUGEOT oferă clienților noului E-3008 „PEUGEOT Allure Care“, un program care garantează liniștea prin garantarea motorului electric, a încărcătorului, a grupului motopropulsor și a principalelor componente electrice și mecanice pentru o perioadă de până la 8 ani / 160.000 km.

PEUGEOT Allure Care contribuie la accelerarea adoptării acestei ultime generații de mașini electrice, oferind astfel clienților liniștea de care au nevoie pentru a face trecerea.

PEUGEOT Allure Care se adaugă la garanția specifică oferită de PEUGEOT pentru toate bateriile vehiculelor sale electrice, de asemenea cu o durată de 8 ani/160.000 km, pentru acoperirea întregului vehicul.

Lansat pe principalele piețe europene, PEUGEOT este prima marcă europeană care oferă o garanție atât de extinsă pe unul dintre modelele sale.

Acoperirea Allure Care este activată automat timp de 2 ani sau 25.000 km după fiecare service de întreținere efectuat în cadrul rețelei PEUGEOT.

Phil York, Director de marketing și comunicare PEUGEOT: „Credem că PEUGEOT Allure Care va accelera adoptarea celei mai recente generații de vehicule PEUGEOT 100% electrice, oferind clienților liniștea de care au nevoie pentru a face acest pas. Această acoperire de o anvergură excepțională este dovada încrederii pe care o avem în calitatea și fiabilitatea produselor noastre.“

ChatGPT SOSEȘTE ÎN i-COCKPIT® PENTRU TOATE VEHICULELE PEUGEOT

PEUGEOT duce experiența clienților, unul dintre cei 5 piloni ai proiectului E-Lion, chiar mai departe, oferind tehnologia ChatGPT pe întreaga sa gamă de vehicule pentru pasageri și companii (pe 5 piețe pilot, înainte de o implementare mai amplă începând cu a doua jumătate a anului 2024). Cel mai cunoscut model de inteligență artificială generatoare este integrat în PEUGEOT i-Cockpit și devine, prin intermediul asistentului vocal OK PEUGEOT, un adevărat partener, capabil să răspundă la nenumărate întrebări și solicitări despre orice subiect.

Odată ce asistentul vocal OK PEUGEOT este activat, trebuie doar să adresezi o întrebare pentru ca ChatGPT să-ți răspundă într-un mod îmbunătățit. Inteligența artificială generativă poate oferi răspunsuri la întrebări specifice, de exemplu, sugerând repere de vizitat într-un oraș, făcând o prezentare a acestora și ghidându-te până acolo în coordonare cu sistemul de navigație, dar poate, de asemenea, să îți învioreze călătoria prin interacțiunea cu pasagerii, dând frâu liber creativității tale.

PEUGEOT, IMPLICAT ÎN ECONOMIA CIRCULARĂ

Crearea unui ecosistem complet bazat pe soluțiile STELLANTIS este un alt pilon al proiectului E-Lion. Grupul STELLANTIS dezvoltă o activitate de economie circulară bazată pe „4R“: Recondiționare, Reparație, Reutilizare și Reciclare.

PEUGEOT se înscrie în această abordare prin utilizarea unui număr mai mic de materiale – și a unor materiale mai sustenabile –, prin creșterea durabilității acestora și prin asigurarea reciclării lor la finalul ciclului de viață. De exemplu, noul PEUGEOT E-3008 este alcătuit din 23% materiale reciclate, inclusiv oțeluri și polimeri.

Pentru asigurarea reciclării vehiculelor scoase din uz în Europa, STELLANTIS a creat Sustainera Valorauto, un joint-venture cu Galloo, un lider european în domeniul reciclării. Sustainera Valorauto oferă profesioniștilor și persoanelor fizice o soluție completă care include colectarea și dezmembrarea vehiculelor, recuperarea, recondiționarea și comercializarea pieselor viabile, precum și reciclarea materialelor.

O altă societate mixtă dedicată în mod special reciclării bateriilor mașinilor electrice în Europa și America de Nord a fost încheiată de STELLANTIS cu Orano, un lider mondial în domeniul reciclării. Aceasta va utiliza tehnologia inovatoare cu emisii reduse de carbon dezvoltată de Orano, care permite o rată semnificativă de recuperare a materialelor din bateriile litiu-ion.

Să nu uităm că repararea bateriilor într-un atelier intern STELLANTIS dedicat acestei activități face parte de mulți ani din acțiunile noastre concrete.

PEUGEOT SE IMPLICĂ ÎN EDUCAȚIE

Umanitatea și mediul se află în centrul proiectului E-Lion. PEUGEOT a decis să plaseze educația în centrul strategiei sale responsabile și să își concentreze contribuția pe acțiuni educaționale concrete, care au impact asupra mediului.

Un prim parteneriat a fost încheiat în primăvara anului 2023 cu asociația științifică și educațională franceză UNDER THE POLE, a cărei misiune este de a sensibiliza noua generație cu privire la provocările majore ale conservării oceanelor. Vehiculele PEUGEOT BOXER au fost puse la dispoziție pentru transportul echipamentelor acestora în timpul expedițiilor viitoare, dar și pentru tractarea caravanei educaționale UNDER THE POLE în toată FRANȚA în cadrul acțiunilor sale de conștientizare asupra oceanelor în rândul publicului larg și în școli.

Astăzi, PEUGEOT anunță un al doilea parteneriat pentru 2024 cu organizația caritabilă britanică BORN FREE, care lucrează pentru a proteja speciile sălbatice și regiunile naturale prin implicarea, educarea și abilitarea comunităților locale de a conviețui cu animalele sălbatice din Kenya și din alte țări din întreaga lume.

Will Travers, co-fondator al BORN FREE a declarat: „Populația umană în creștere poate duce la o intensificare a conflictelor cu animalele sălbatice, de exemplu, atacul leilor asupra turmelor. Dar, cu sprijinul și angajamentul Peugeot, BORN FREE implementează strategii eficiente și inovatoare, cum ar fi gardurile de protecție împotriva prădătorilor, sau Bomas, pentru a proteja oamenii și vitele, în vederea conservării resurselor naturale, protecției faunei sălbatice și populației locale, contribuind la siguranța tuturor.“

Linda Jackson, CEO PEUGEOT: „Astăzi, mai mult ca oricând, o marcă precum PEUGEOT trebuie să contribuie la o lume mai responsabilă și mai sustenabilă pentru generațiile viitoare. Suntem pe cale să ne atingem obiectivul Carbon Net Zero, dar există diferite modalități de a ajunge acolo. Sunt convins că EDUCAȚIA este una dintre elementele cheie pentru o lume mai sustenabilă și de aceea dorim să ne aducem contribuția “.